Domotica

Domotica zowel zakelijk als particulier

Domotica kan zowel zakelijk als particulier gebruikt worden.
Het woord “domotica” is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informaticatelematica enrobotica. Bij domotica draait het dus niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning.

Domotica houdt in dat sensoren instaan voor de bediening van actuatoren door  tussenkomst van een processor, controller of computer.

De laatste jaren maakt men steeds vaker gebruik van toekomstgerichte, electronische installaties. Denkt u bijvoorbeeld aan automatisering en integratie van faciliteiten voor de bediening van verlichting, zonwering, beveiligingsinstallaties, verwarmings- en klimaatregeling of multimediatoepassingen. Tal van functies en producten kunt u zo met één druk op de knop met elkaar laten communiceren, schakelen en controleren. Het bedienen van de installatie kan via uw iPhone of iPad, zowel in en buiten uw pand als vanaf een andere locatie.

Met een goede basisinfrastructuur beschikt u over een eenduidige, duurzame en fabrikant onafhankelijke installatie. Deze kunt u in de toekomst eenvoudig uitbreiden met nieuwe producten. Ook een verandering is veelal met een kleine aanpassing in de programmering snel aan te passen.

Op deze manier is werken en verblijven binnen uw onderneming of woning niet alleen plezieriger maar ook een stuk comfortabeler. Daarnaast kunt u ook nog energie besparen.

Wilt u meer informatie?

verlichting_jkramer

Bewaren

Bewaren

verlichting_jkramer_geldrop_

Bewaren

Bewaren

verlichting_jkramer_geldrop

Bewaren

Bewaren

Bewaren